9 juli 2012

Bryce-Zion, Springdale

De paden op de lanen in
We hebben lekker geslapen in het huisje en waren pas om 8 uur op. We hebben weer lekker, melk, thee/koffie, yogurt en broodjes gegeten op de kamer, Fabian zijn brood had te dicht bij het vriesvakje gelegen, die was bevroren, even in de magnetron gedaan toen ging het. Het huisje is ons goed bevallen al was het maar voor een nachtje. Om 10 uur gingen we weer op pad. Voor vandaag hadden we een paar korte trails gepland, de eerste was vlakbij en hoort nog bij het Bryce park, de Mossy cave trail, het is een hike van 800 meter heen een klein stukje maar wel flink stijgend, dus de kuiten werden weer aan het werk gezet. Het was een mooie trail langs een snel stromend beekje, we moesten twee keer over een bruggetje. Aan het eind was de Mossy cave, een soort grot waar mos tegen de muur groeit, niet heel byzonder, er stond een winterse foto bij dat zag er heel mooi uit maar dan zal het pad ook wel erg glad zijn, je kon een ander pad nemen dan kwam je bij een waterval, deze vonden wij een stuk leuker, er ging een omgevallen boom over, Fabian wilde erover lopen maar dat mocht niet van mij, zo glad, we hebben hier even rondgelopen, je had een mooi zicht op de hoodoos met de ochtend zon. We liepen de 800 meter weer terug naar beneden. We reden verder en kwamen bij Red Canyon, hier zijn de rotsen nog roder, we hebben hier de gopro op timelapse gezet, er worden dan elke 2 sec. een foto gemaakt, als ik thuis ben kan ik hier met een programma een filmpje van maken. Ik wilde hier de Castle bridge trail gaan lopen, ik ben even bij het visitorscenter gaan vragen waar het begint, de ranger gaf me een kaartje mee, kwam ik er later in de auto achter dat het een heel andere trail was die we hadden gelopen, de Pink ledges trail, hij was denk ik 1 km maar was wel weer flink omhoog, naar beneden gingen we weer via switcbacks, je moet dan goed oppassen dat je niet uitglijd over losse steentjes. het was een korte maar leuke trail, er stonden paaltjes met cijfers, op het kaartje stond bij elk cijfer een beschrijving over de bomen, planten en rotsen op dat punt. We waren dus snel klaar met deze trail, nu op naar Zion, ik hoorde bij het Red Rock visitorcenter van de ranger dat het in Zion meer dan 40 graden is. Hier was het 26 graden maar Bryce en Red Rock liggen een stuk hoger dan Zion.




Onderweg kwamen we langs kleine dorpjes, ik zag een benzinestation, we zijn hier maar gaan tanken, want in Springdale bij Zion zal het wel duurder zijn, in Torrey was de benzine 3,95 per gallon, in Moab viel het mee, $ 3,60 en hier $ 3,66. Toen we de afslag naar Zion namen, de Mount Carmel highway zagen we een benzinestation waar het maar $ 3,53 was, hadden we nu maar gewacht. De temperatuur liep steeds verder op. We hebben de gopro op filmen gezet, deze weg is zo mooi tussen de rotsen, Michel wil Ronald laten zien dat je in Amerika echt mooi kan motorrijden. Vlak voor de grote tunnel naar  Zion park had ik de Canyon overlook trail gepland, het was inmiddels echter 39 graden, een beetje veel voor een trail, hij is maar 1 mile maar gaat ook flink omhoog. We besloten de trail maar vanavond te gaan lopen, het was 2 uur, midden op de dag, we zijn doorgereden naar ons hotel, het Canyon ranch motel, het zag er leuk uit, 4 huisjes met naast het huisje parkeergelegenheid, grasveldje in het midden met picknicktafels en schommelbankjes. We konden gelijk inchecken. Fabian ging op de schommelstoel zitten, toen kwamen er 2 hertjes uit de struiken, vlak bij hem. We hebben thee en koffie gehaald bij de receptie, daar kan je de hele dag koffie en thee halen. Fabian en ik zijn nog gaan zwemmen, ook het zwembad blijft de hele dag open tot laat, er is ook een hot tub bij. We zijn even wezen tennisen in het zwembad, we zagen nog twee kolibri's die nektar uit de bloemen dronken.
Om vijf uur al, voor het eerst normale tijd volgens Fabian, zijn we gaan eten bij de Whiptail grill, een tip van het Amerika forum, aan de buitenkant steld het niet veel voor maar de reviews op tripadvisor zijn heel goed. De tip was ook vooral de gefrituurde Jalapeno(Mexicaanse peper)met geitenkaas te nemen. Fabian en ik dachten dat het te heet zou zijn, we bestelde er een(voorgerecht) om met z'n drie te delen, we kregen netjes drie kleine bordjes bij het gerecht. Het zag er leuk uit, maar het was ook nog erg lekker en zeker niet te heet. Voor het hoofdgerecht namen Fabian en Michel taco's en ik de Burrito, ook dit was erg lekker. Ik kan dit restaurantje dan ook iedereen aanbevelen. Met volle buiken zijn we weer door Zion park gereden, na de tunnel de auto geparkeerd en aan de Canyon outlook trail begonnen, het was  rond 7 uur. De trail ging meteen flink omhoog, het ging hier wel makkelijker omdat we hier minder hoog zitten dan in Bryce gister. Het was een leuke en mooi trail, aan het eind kijk je in de Vallei en zie je de bochten van de weg na de tunnel. In de ochtend heb je beter licht dan zie je de kleuren van de bergen beter, nu hadden we tegenlicht maar alsnog een mooi uitzicht. Je loopt onder een overhang van de berg, een mevrouw vertelde dat het een goede schuilplaats is, vorige keer dat zij hier waren regende het cats and dogs, leuke uitdrukking. We kwamen nog een groep Amerikanen tegen die vroegen waar we vandaan kwamen, iedereen heeft wel iets met Nederland, deze had 3 jaar in Europa gewoond, er stond een Fuji fabriek in Nederland, hij werkt bij Fuji en had in Duitsland gewoond. Na deze derde wandelin van vandaag zijn we nog even door het dorpje gelopen en de souvenirswinkels bekeken, ik heb nog een shirtje gekocht en Michel een magneetje van Utah met de Delicate arch erop, we hebben er nu echt onder gezeten. Volgens Fabian hebben we al zo'n magneetje maar we wisten het niet zeker. We zijn geeindigd met een lekker ijsje, nou ja ijsje? in Amerika is alles big! Voor morgen zouden we eigenlijk de wandeling naar Observation point doen, het is een pittige wandeling van 6 uur met een hoogteverschil van 655 meter, je loopt dus eerst drie uur naar boven, daarna hetzelfde stuk naar beneden, een mooie wandeling alleen voorspellen ze morgen 43 graden, ze adviseren om deze wandeling al om 6 uur of vroeger te starten, 6 uur! Dat vinden wij een beetje vroeg voor de vakantie. De plannen zijn dus bijgesteld, we gaan weer de Narrows lopen, alleen wat verder dan vorig jaar. Aan het eind van de middag werd het hier donker, voor vandaag en morgen is er 20 % kans op T-storms(onweersbuien), het heeft even geregend. We willen dan ook morgen niet te laat vertrekken, zodat we in de middag op tijd weer terug zijn.