5 juli 2012

Moab

Raindrops keep falling...en Johnny Depp

Vanochtend hebben we rustig aan gedaan, het was zwaar bewolkt en de voorspelling gaf regen en onweersbuien. Fabian bleef wat langer in bed daarna rustig ontbeten en rond 10 uur vertrokken we richting Canyonlands National park, we waren hier in tegenstelling tot Arches gisteren, nooit eerder geweest. Het is drie kwartier rijden vanaf ons huis, eerst zijn we naar het visitors center gegaan om te vragen of de Schafertrail en Potash road, beiden dirt roads, te berijden zijn. Volgens de ranger kon het wel maar dan wel met 4 wheel drive, dat hebben we. Eerst gingen we naar Mesa Arch, bekend van de standaard bureaubladen van google, het mooiste is de Arch als de zon op komt, maar om nu om 6 uur voor de Arch te staan vonden wij wat te veel van het goede. Het was een leuke(800 meter) wandeling naar de Arch, en hoewel de zon al een tijdje op was, maar nog steeds niet te zien, was Mesa Arch ook nu erg mooi. Een aardige Fransman bood aan een foto van ons drie voor de Arch te maken en ik moet zeggen ze zijn erg goed gelukt. Toen we terugliepen begon het te druppelen en even later te gieten, we moesten rennen naar de auto. De temperatuur liep terug naar 15 graden! De ranger Alice vertelde gister dat er maar 10 cm. regen per jaar valt in dit gebied, het had dit jaar nog niet geregend, laat het nu net vallen als wij er zijn! Maar de mensen hier zijn er blij mee.
We zijn doorgereden naar Grand view point, we reden door de wolken en zagen soms niets meer. We hebben in de auto gewacht tot het droog was en zijn toen een stukje langs de rim gelopen, het was mooi, maar ver konden we niet kijken door de bewolking.


We zijn weer terug gereden naar het visitorscenter, we zagen alleen maar wolken en ik was bang dat het gevaarlijk zou zijn via de Schafer trail naar beneden te rijden, volgens Michel kon het wel maar ik had geen zin de klif af te gaan zoals Thelma en Louise uit de gelijknamige film. De ranger(nu een man) maakte grapjes, hij was het met Michel eens, het kon best. Wij dus de Schafertrail naar beneden, boven ons hing de wolk en op de trail was het gelukkig helder, ik ben maar achterin gaan zitten, bang dat Michel anders van mijn gilletjes zou schrikken. Het viel allemaal reuze mee, wel heel hoog en scherpe bochten hoor, maar het wegdek was in redelijk goede staat.

Omdat we pas om half 3 vanaf de Schafertrail vertrokken, hebben we het stukje White rim naar Musselman Arch overgeslagen, het was inmiddels droog maar nog wel bewolkt, ook was de Potash road die naar Moab teruggaat erg slecht, we hobbelden alle kanten op en moesten echt rustig rijden,  er waren hoge uitsteeksel van rotsen, een keer schaafde ze de onderkant van de auto, was even schrikken!  Het was wel een hele mooie trail, je waant je in een film met zulke achter en afgronden, Fabian zegt steeds dat het net lijkt of het niet echt is, of je het zo op kan pakken die rotsen, hij vindt het leuk maar heeft er ook gauw weer genoeg van, al die rotsen en dat gehobbel. We kwamen langs Gooseneck overlook, volgens mij is dit ook de plek waar Thelma en Louise de afgrond in rijden, wat is het diep daar, je kijkt op een kronkel in de Colorado river.


Zoals ik al zei je waant je net in een filmset, waar komen we terecht in een filmset, er staan allerlei cowboy/indianen tenten, huifkarren er was zelfs een treinrails aangelegd, allemaal voor de nieuwe film van Johnnie Depp, zag er apart uit zo tussen de rotsen, er lagen allemaal balken over elkaar, ik denk een soort kampvuur, vaten, oude tafels en stoelen, ik ben niet echt een Johnnie Depp fan maar ga volgend jaar zeker naar deze film, ik heb veel foto's genomen. Toen ik later mijn toestel in het kastje wilde leggen, zag ik daar iets vreemds, bleek dat Michel en Fabian een souvenir van de set hadden meegenomen, wat erg...!





We holderdebolderden weer verder, bij de overgang van de Schafer naar de Potash(Ptash)road stond 51 miles., we moesten nog 30, ik had op het forum gelezen dat het laatste stukje weer verhard was, daar waren we inmiddels wel aan toe. Het klaarde steeds meer op en de temperatuur steeg weer snel. We reden onderlangs Dead horse point state park, waar we dinsdag boven stonden, daar zagen we de weg en de zoutwinning, een soort blauwe meren waar zout wordt gewonnen, toen we daar langs reden zagen we een houten bordje met nog 5 miles, we kwamen langs grote rotsblokken balancerend op een kleine steen. We waren blij toen we de verharde weg in de verte zagen, anderhalf uur hobbelen is meer dan genoeg, het was wel een hele mooie weg. Toen we net op de verharde weg zaten zagen we allerlei activiteit en een stoomlocomotief, wij kijken en wie zagen we daar staan....Johnny Depp, ze waren bezig met filmen, een stuk verder, waar je van de Long canyon road afkomt zagen we camera mannen en nog een oude locomotief, tegenover de parkeerplaats van Corona Arch waren alle trailers waar de crew sliep, er stond zelfs een zwarte helicopter, de acteurs zullen niet een uur gaan hobbelen over de weg maar zullen wel ingevlogen worden op de set, leuk om even te zien.







Het laatste stukje verharde Potashroad langs de Colorado river was weer erg mooi, we zagen nog oude rotstekeningen. Thuis hebben we de BBQ aangedaan en dit keer hamburger met een lekkere steak, Michel had Ribeye wat een groot stuk vlees!
Salade erbij, banaantje op de BBQ, stukje meloen en we waren weer voldaan. Het was weer 29 graden en een mooie blauwe lucht, om 7 uur zijn we naar de Windows section van Arches gereden, grote, door de natuur gevormde gaten in de rotsen. Het licht scheen mooi op de rode rotsen, Arches vinden we toch het mooiste park hier, nu hadden we wel minder weer in de andere parken. Morgen vertrekken we naar Capitol Reef N.P. zal wel een grote overgang zijn van dit grote huis naar een Caravan, 2 nachtjes cramperen.