3 juli 2012

Grand Junction-Moab


Gopro in action en eerste dirt road
Vanochtend hebben we op de kamer ontbeten, broodjes van de Wallmart en Fabian en Michel nog de Doggybag van gister.  Toen we gister terugreden naar het hotel zagen we nog een hertje langs de weg. Na het ontbijt even op Skype, Natasja was online, wat een techniek allemaal, over zo'n afstand met elkaar kletsen en elkaar live zien. Wel fijn haar weer even te hebben gesproken. Helaas waren oma en opa niet online, best ook wel een beetje moeilijk qua tijd, het is hier 8 uur vroeger.
We gingen weer op pad, nog even downtown, erg gezellig, er staan hier allerlei beelden o.a. de Bull, net als in NY, alleen is hij hier van chromen bumpers gemaakt. We hebben een broodje bij de Subway gehaald voor de lunch, aan de overkant zagen we een Juice stop, een soort Jamba juice, daar hadden we wel trek in, wij bestellen 3 verse jus, betalen..., komt ze even later terug dat ze geen sinaasappels meer hebben...?!?, we kregen het geld weer terug, toen hebben we maar een smoothie bij de naastgelegen Mac gehaald.


Na een stukje Interstate 70  afgeslagen naar de 128, we zagen hier  nog een pronghorn(antilope) langs de weg. De weg kronkelt langs de Colorado river met hoge rode rotsen, echt heel mooi.  We zagen veel motorrijders, Michel zag zich hier wel rijden op de motor. De omgeving Moab is echt mooi. Bij Moab sloegen we af richting Dead horse state park. Het verhaal gaat dat Cowboys  hier vroeger wilde paarden naar toe brachten, de paarden konden niet weg door een omheining, op een gegeven moment kwamen de cowboys niet meer terug, de paarden stierven van de dorst, terwijl ze diep onder zich de Colorado river, water, zagen. We hebben hier bij een picknickplaats ons broodje subway gegeten met een paar glazen melk, de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 39 graden. Er lag een halve watermeloen, er ging steeds een chipmunk in om wat te eten, wat zijn het toch een grappige beestjes.
 We hebben nog even rondgekeken bij de mooie viewpoints, je zag de weg/dirtroad lopen die we donderdag willen gaan rijden. Michel wilde nog een foto van ons maken en klom op een rots, ging hij platvloers door zijn gladde slippers, camera stuk, scheenbeen geschaafd, gelukkig konden we uiteindelijk de camera weer maken, maar je kan je voorstellen wat hij geroepen heeft.😉
We wilden via de Long Canyon dirt road terug naar Moab  rijden. In het visitors center even naar de toestand van de Long canyon road gevraagd, je zou al bijna niet meer durven als je naar de ranger(es) luisterde. Het was erg droog dus heel zanderig met grote uitstekende rotsen. We hebben het toch gewaagd, we zouden het aankijken en als het echt slecht zou zijn zouden we keren. Op een dirtroad is het sowieso holderdebolder. Bij de Puckerpass zijn we even uit de auto gegaan, het viel 100% mee. Het stukje Puckerpass is eigenlijk het enige moeilijke stukje van de Long Canyon dirtroad, het is erg smal met bochten, auto's kunnen elkaar niet passeren, maar het is maar een klein stukje, zodra je onder de rots door bent is de weg weer goed te rijden met een 4WD. Het was een leuke rit, mooie omgeving, we gingen zelfs nog onder een rots door, mooi fotoplaatje. We hebben de Gopro op de auto bevestigd en gefilmd. De Longroad komt uit op de Potashroad, hier zagen nog een filmset, de film  Lonesome Ranger met in de hoofdrol Johnny Depp wordt hier opgenomen, volgend jaar juli komt hij in de bioscoop.
Hierna doorgereden naar Arches, morgen lopen we de guided Fiery Furnish trail, hier had ik thuis al kaartjes voor besteld, die hebben we bij het visitors center opgehaald. We hebben nog naar een film over Arches en Canyonlands gekeken in het visitors center, Fabian vond het maar niets, er zaten voornamelijk ouderen, de film was ook niet echt byzonder maar duurde gelukkig niet lang. De bedoeling was vanavond naar Delicate Arch te lopen, de mannen wilden liever rustig aan doen, nog last van de Jetlag en 39 graden zijn we niet gewend. We zijn naar de Citymarket gegaan en hebben vlees voor de BBQ gekocht en zijn naar het huis gereden, inmiddels al 5 uur. We hebben dit huis voor drie dagen gehuurd, het is een groot huis met 2 slaapkamers, een loft en 2 badkamers, in de keuken is alles aanwezig, van magnetron tot afwasmachine, echt ruim. Er is een gezamelijk zwembad. Fabian heeft lekker op de bank gehangen, we hebben buiten gegeten, BBQ met een salade en meloen. Morgen moeten we vroeg op, de tour begint om 9 uur en het is zo'n drie kwartier rijden dus lekker op tijd gaan slapen.
Dead horse point state park
Weg 128 langs de Colorado river