2 juli 2012

Denver-Grand Junction

On the road to Grand Junction
We hadden goed last van de Jetlag, om half 11 lagen we op bed om na drie uur weer wakker te worden, daarna nog een paar uurtjes geslapen, in de heerlijke Hyatt bedden. Om half 7 zaten we aan het ontbijt. Hyatt heeft altijd een goed ontbijt, we hebben dan ook heerlijk gegeten, mini bolletjes met ei, kaas en bacon, cinammon toast, vers fruit, yogurt, we konden er weer tegen aan. De planning was op tijd vertrekken, de eerste dag ben je toch altijd vroeg op. Voor we weg waren was het toch later dan gepland. We vertrokken om half 9, eerst naar de Wallmart voor een Coolbox, melk, broodjes, snoeptomaatjes en een grote voorraad drinken, ook nog gekeken voor een sd kaartje voor de Gopro, ze hadden alleen geen 32 gb klasse 10, ook geen gopro trouwens. Daarna on the road. Na anderhalf uur rijden zijn we gestopt bij de outlet bij Silverthorne, hier hebben we bij Colombia, wandelschoenen gekocht voor Fabian, hij vond het niet nodig omdat hij zijn Nikes nog had, alleen zit daar de zool half los maar volgens hem kon het best nog wel, volgens ons dus niet. Ik heb zelf een Rangerhoedje gekocht, Fabian wil nu niet meer naast me lopen, haha! hij schaamt zich voor zijn gekke moeder! Het is trouwens een hele tour om uit de auto te komen, je bent gewend gewoon uit te stappen maar dan ga je bijna in splagaat, zeker met mijn korte pootjes, ik moet er echt aan wennen eerst het afstapje te nemen, ik heb een trapje nodig om in en uit de auto te komen. Rob we hadden dus echt veel keus uit allerlei merken en kleuren Fullsize SUV's, moeilijk om dan te kiezen, we konden gister de kleur niet goed zien, Fabian dacht een beetje donker paars, het is een soort Aubergine kleur.


De Interstate70 is trouwens een prachtige weg om te rijden, hoge bergen, rode rotsen, de Colorado river meandert met de weg mee. We zagen allemaal rafters, skigebieden, Beckenbridge waar bovengenoemde Rob vaak gaat skieen met zijn kids . Het hoogste punt was zo'n 3000 meter, 10.660 feet. Onderweg zijn we nog even gestopt in een leuk bergdorpje bij de Starbucks, lekker cake erbij en op een mooie rest area opgedronken met een broodje. Daarna zijn we doorgereden naar Fruita, waar de West entrance van Colorado national monument ligt. Hier een parken pas gekocht(80$)die weer tot eind juli volgend jaar geldig is. Eerst even langs het visitorscenter en daar naar de mooiste viewpoints gevraagd, het was al 4 uur dus we hadden geen tijd alles te bekijken. Bij een aantal viewpoints gestopt en de mooie uitzichten bekeken. We zijn de Cooke oven trail gaan lopen, we gingen op onze slippers, niet zo'n goed idee, want we gingen flink naar beneden met veel losse en uitstekende stenen, het was 32 graden, lekker. Fabian zei al dat je alles bij het viewpunt  beter kon zien, dan kijk je van bovenaf, hij had gelijk, maar toch wel even lekker een stukje te lopen, naar boven was wel even puffen, de warmte en op 2000 meter zijn we of eigenlijk ik niet gewend en zeker niet op slippers. Bij elk viewpunt moest je ook een stukje lopen, het waaide behoorlijk op de berg, Michel zei al, pas maar op dat je er niet afwaaid! Leuk om dit park even gezien te hebben, een mooie slingerweg over de berg, leuk rijden met switchbacks en mooie uitzichten. Hierna zijn we naar ons hotel gegaan, Holiday Inn Express, het ligt naast de snelweg, je hebt geen last van de weg, ik had een kamer aan de achterkant gevraagd, daar kijken we op de bergen, we hebben weer een mooie kamer en heerlijke bedden. We zijn gaan eten bij Texas roadhouse. Als je binnenkomt zie je een vitrine, net als bij de slager, met mooie stukken vlees die je later op je bord krijgt. We namen een lekkere steak en Michel spareribs, Michel had nog wat spare ribs over die namen we mee in een doggyback, lekker voor morgen bij het ontbijt, niet inbegrepen bij dit hotel. Daarna zijn we nog naar de Wallmart geweest voor wat broodjes voor morgenochtend. Deze Wallmart had een wat groter assortiment en had ook de 32 gb sd kaart, klasse 10. Dus morgen proberen ons eerste filmpje te maken. Nu gaan we lekker slapen, hopelijk wat langer dan gister.







Eerste Gopro foto!

Amsterdam-Denver

Denver here we come!
Vandaag was het dan zover, vakantie! Gisteren waren we vergeten online in te checken, we hadden nog een verjaardag helemaal in Emmen. Fabian en ik hadden zaterdagochtend al ingepakt Michel moest het nog doen, gelukkig vlogen we pas om 2 uur, en hebben we vanochtend nog in gechecked, onze stoelen stonden al vast. De eerste vakantie zonder onze dochter, ze had toch nog wel graag mee gegaan, helaas bestuurstaken roepen. Om 11 uur waren we op Schiphol er stond een lange rij bij Icelandair en het schoot niet echt op. Zo vreemd maar 3 koffers, hoeveel personen, 4,  eehh 3. Daarna  weer een rij, we moesten direct voor controle check, dit ging echter snel, geen schoenen uit, computer werd niet gecontroleerd,  geen vragen wie de koffer heeft ingepakt etc., het was ook gelijk onze laatste controle van de reis. Van iemand van het Amerika forum, die vorige week naar Amerika was gegaan, hoorden we dat de Gopro action camera in de aanbieding was op Schiphol. Goede tip, we hebben hem gekocht. Na een broodje pindakaas gingen we boarden. We hadden veel beenruimte, entertainment, prima Icelandair. Na 3 uur vliegen(een film) landen we op Ijsland, bij de landing zagen we de "Blue Lagoon". Het vliegveld Reykyavick is niet groot, we liepen zo door naar de volgende gate, uurtje wachten, toen werd het wel even druk, er vertrokken 4 vluchten tegelijk bij de kleine gate, dus al die mensen drommen samen. Ook de vlucht naar Denver, 7 1/2 uur verliep snel en rustig, we zagen de besneeuwde bergtoppen en het permafrost van Groenland, een mooi gezicht. Vlak bij Denver hadden we een beetje turbulentie, er stond een harde wind, na wat lezen en weer twee films landde we dus in Denver, heerlijk rustig op het vliegveld, niet druk bij de paspoortcontrole, de koffers waren er gelijk. 5 jaar terug dat we hier landde moesten we met een treintje, nu liepen we gelijk naar de shuttle voor de autohuur, die reed gelijk naar Alamo. Michel werd geholpen door een lief oud vrouwtje, ik denk omdat ze zo lief was, liet hij zich toch een extra verzekering aansmeren, zij blij met haar bonus, wij 170 dollar lichter. We mochten kiezen uit een lange rij full size SUV's, we waaiden daar bijna weg, nu snap ik waarom ze de bosbranden zo moeilijk onder controle krijgen met die wind, Fabian zei, het lijkt Nederland wel, alleen een stukje warmer met 31 graden.
Normaal naast zijn mooie zus, nu......
Er stond een gigantische witte Yukon suburban, die vond ik het mooist, verschillende Tahoe, een Nissan Arcada en nog meer mooie grote wagens. Het oog van Michel en Fabian viel echter op een Toyota Seqouia, hier had je een vlakke achterbak als je de laatste rij stoelen opklapte, hij was wat kleiner dan de Yukon die we ook mooi vonden maar daardoor misschien ook wat wendbaarder en goedkoper met benzine. de Yukon was iets luxer qua bekleding etc. en 9000 miles op de teller tegenover 14000 van de Toyota, maar het werd de Toyota. Met name omdat je de achterste rij stoelen in de bodem kon klappen, bij de andere auto's kon dat niet en had je een hobbel van de stoelen. Daarna zijn we nog even wat gaan eten bij  Outback Steakhouse, lekkere Ahi Tuna, we zagen daar dat Spanje met 3-0 Italie had opgerold. We wilden nog langs de Wallmart onderweg maar we hadden het niet goed ingsteld en voor we het wisten stonden we al voor ons hotel, het Hyatt Place, we waren erg moe, inmiddels al bijna 24 uur op en besloten morgen maar naar de Wallmart te gaan en nu lekker naar bed! Om hailf 11(Denver time, half 7 in de ochtend Nederlandse tijd) lagen we lekker in ons bedje, drie uur later werd ik wakker en even dit verslag getikt. Nu probeer ik nog een paar uurtjes te slapen.