21 juli 2012

Denver

And that's all I got to say about That
We hebben lekker geslapen in de bedden, positief punt. We hebben via Skype nog even met Natasja gesproken en later nog met opa en oma. Het ontbijt was prima, er stond een man eieren te bakken en je kon kiezen wat je er op wilde, ui, tomaat, ham etc. verder veel keus van gebakken aardappeltjes en appelmoes tot worstjes, hamburger of gewoon jam.
We gingen op pad naar Mount Evans, de hoogste geasfalteerde weg van Amerika, het eindpunt is 4300 meter hoog. Toen we na een uur rijden bij Idaho Springs de snelweg afreden zagen we dat de Mount Evans road gesloten was. Wij naar het visitors center om na te vragen, er was een wielerwedstrijd die duurde tot 2 uur, de mevrouw adviseerde ons een uurtje in het dorpje rond te lopen, de historic town, waar van alles te zien was. We zijn eerst even naar de Starbucks gegaan, daarna naar het dorpje waar het druk was. Er speelde een bandje, er stond een oude stoomlocomotief en er waren allerlei reclame kraampjes, we kregen een t-shirt, gratis, van Audi/Porsche, een een bidon met daarin een pen en schroevendraaier, ze hadden fruit energy drankjes, verschillende smaken flesjes die je mee mocht nemen. Ik ben later nog terug gegaan voor een shirt voor Natasja, ze hadden alleen XL, de man zei dan gebruikt ze hem toch als slaapshirt en  neem ook een bidon mee! Fabian lachen, allemaal gratiss! Er waren nog leuke souvenirs winkeltjes dus we waren even bezig.
Toen op naar de berg, je moet 10 dollar betalen voor de weg. Net toen we betaald hadden hoorden we een harde onweersknal echo-en tussen de bergen, aan de ene kant was het zonnig, de andere kant donker. De temperatuur daalde van 33 naar 14 graden. Aan je adem merkte je echt dat je hoog zat, de ijle lucht. We hebben boven wat rondgelopen, we zagen nog wat berggeiten,  tot er een ranger met een handsirene en megafoon de mensen waarschuwde naar de auto te gaan, het onweer zat op 2 miles afstand. Het was ontzettend druk op de berg, het begon flink te regenen. We zijn de slingerweg weer naar beneden gereden, helaas geen mooie uitzichten maar wel mooie bliksemschichten in de lucht, in de regen koelde het af naar 7 graden. We hadden wat langzame rijders voor ons die bijna de hele weg op hun rem stonden, bij elke bocht stonden ze bijna stil. Het is een mooie weg maar niet aan te raden in het weekend, veel te druk, en met mooi weer alleen is dat moeilijk in te schatten, beneden was het prachtig weer.
















Op de snelweg liep de temperatuur snel op tot 39 graden in Denver. We zijn gaan eten bij Bubba Gump, midden in de stad. Bubba gump is van de film Forrest Gump, alles stond in het teken van Forrest Gump, op de tafels stonden anekdotes geschreven uit de film zoals "Stupid is, Stupid does". De drankkaart was in de vorm van een pingpong batje. Er stond een bordje op tafel Run Forrest Run, als je wilde dat de bediende kwam moest je het omdraaien naar “stop Forrest stop” allemaal heel leuk, het eten was zozo en voor Amerikaanse begrippen niet goedkoop. Maar als onze  favoriete film, moet je er geweest zijn en een shirtje kopen! We zijn nog even rondgelopen over 16th street, gezellig autovrij straatje, het was nog steeds warm. Om half negen waren we weer terug in het hotel en hebben de koffers vast gewogen er kan nog wat bij, morgen nog een shopdag en overmorgen weer back home, hebben we wel weer zin in.


2 opmerkingen:

  1. Wel een temperatuurs verschillen zeg.
    Nou morgen de shops nog even onveilig maken!
    Have fun!
    Grtz. Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat jullie niet van het uitzicht konden genieten.
    De Forest Gump restaurants hebben we regelmatig gezien maar omdat wij geen vis eten, hebben we er nooit gegeten.

    Geniet nog van jullie laatste dag en alvast een goede en veilige terugvlucht.

    Ik heb genoten van jullie verslag !

    BeantwoordenVerwijderen