20 juli 2012

Colorado Springs-Denver

Shop till Michel drops
Garden of the gods
We hebben weer heerlijk geslapen in het Hyatt, heerlijke bedden, we lazen op internet dat de stand van het Baseball 8-7 was gebleven, dus een nipte overwinning voor de Sky Sox. Michel was weer vroeg op en achter de computer. Hij ging op zoek naar een hotel voor de laatste dagen. Nu is mijn regel altijd dat bij Hotwire minimaal 80% de accomodatie goed moet vinden anders kan je het beter niet doen. Ik zei tegen Michel wacht nog even met boeken maar hij had al geboekt, een 3 * hotel met 70% aanbeveling??, het werd het Ramada Inn.



We zagen op tv dat in een buitenwijk van Denver(Aurora) een 24 jarige man is gaan schieten in een bioscoop, 12 doden en veel gewonden, wat bezielt zo iemand?!?
Na het heerlijke ontbijt bij Hyatt, gingen we weer op pad naar Garden of the gods, een park dat geschonken is aan de stad Colorado Springs met de belofte dat het altijd gratis zou zijn voor publiek. Het is een mooi park met mooi aangelegde paden, rode rotsen tussen het groen, alleen het was zo druk! je had er een balncerende rots waar je op kon klimmen, mensen stonden in de rij om er een foto te maken met familie op de rots, ook weer veel Japanners!  Het was moeilijk een foto te maken zonder mensen erop.
Hierna gingen we naar de Airforce academy 20 km. verder. Wat een grote basis is dit in een prachtige berggebied. Er was een visitorscenter met informatie, je kon een gratis tour doen met uitleg. Dit alles ook om jonge mensen te rekruteren. Het visitorscenter was een soort museum met een shop waar je van alles, met name kleding, van de Airforce kon kopen, er was ook een kantine met een Subway waar we later een broodje hebben gegeten. Vanaf  het visitorscenter was een pad, even dalen en stijgen(onze kuiten moeten nog steeds werken)naar de kadetten kapel, dit is een prachtig bouwwerk, van binnen ook heel erg  mooi. Het mooiste gedeelte was boven, beneden was nog een katholiek gedeelte, dit was een stuk kleiner, er was ook nog ergens een deel voor Moslims die hebben we niet gezien. Je zag ook het opleidingsterrein en een heel groot sport arena voor alle sporten, er was zelfs een baseball stadion. Je zag ook vliegtuigen o.a. een oude B 52 bommenwerper. Leuk om dit even gezien te hebben, een basis groter dan de gemeente Loenen, volgens de mannen meer de grote van de provincie Utrecht, ik denk dat ze gelijk hebben.






Weer 25 km. verder was het Castle rock outlet center, daar moesten we natuurlijk langs, we hebben deze reis weinig shoppingscenter gezien. Eerst Adidas, Aeropostales, American Eagle, toen kreeg Michel er genoeg van. Zo lang hij het volhoudt in de Wallmart  zo snel hij het hier voor gezien houdt. We hebben wat leuke spullen voor Natasja gekocht, Fabian zegt al, we hebben weer het meest voor Natasja terwijl ze er niet eens bij is!
B-52 bommenwerper bij de Airforce academy
Naar het hotel was nog 25 km, waar zouden we terecht komen? In the middle of nowhere dus! We zitten op een vliegveld, Centennial airport(naar mijn idee geen Techcenter wat Hotwire aangaf)er zijn hier alleen containerbedrijven. De kamer is aan de kleine kant voor Amerikaanse begrippen en zeker vergeleken bij het Hyatt gisteren,  maar volgens de reviews is er een goed ontbijt, we zullen het zien. 5 km verderop is een Outback waar we hebben gegeten, en op 3 km, jaja...., een Wallmart!

1 opmerking:

  1. Rustige dag voor jullie ;-)
    Dat van die "schietende gek" in de bioscoop is hier ook news, de kranten staan er vol van.
    Jammer dat het hotel een beetje verlaten ligt, maar gelukkig de Outback en.... de Wallmart zijn "nearby" ;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen