27 juli 2012

Weer naar Amerika

12 Oktober 2011,
Onze vakantie naar Amerika is ons dit jaar zo goed bevallen dat voor ons al vast stond dat we volgend jaar weer zouden gaan, voor de zevende keer. Ook vroeg in de zomervakantie beviel ons goed en weer naar het westen. Aanvankelijk wilde ik weer een rondje vanuit Las Vegas doen, maar toen ik een paar weken terug op het Amerika forum las dat mensen met Icelandair een ticket naar Denver hadden geboekt voor 514 euro!, hoefden wij niet lang na te denken en hebben gelijk geboekt. We vliegen nu vanaf Amsterdam naar Ijsland en vandaar weer naar Denver, heen en terug hebben we 1 1/2 uur overstaptijd. Achteraf hadden we misschien nog wel 2 daagjes in Ijsland kunnen blijven, schijnt heel mooi te zijn maar daar hebben we op dat moment niet bij stil gestaan. We gaan dit keer met z'n drieën, Natasja doet een bestuursjaar en kan geen drie weken weg, zal voor ons wel heel vreemd zijn en vooral Fabian vindt het saai zo zonder zijn "grote" zus. We gaan weer naar bekende plekjes waar we weer nieuwe dingen willen zien en een paar voor ons nieuwe plekken. Parken zoals Bryce en Arches zijn nog van onze eerste vakanties in Amerika maar vinden we erg mooi om nog eens te zien en met name in Moab(Arches, Canyonlands) hebben we nog zoveel niet gezien. Ook willen we nog wel een dagje varen in Page, dat is ons zo goed bevallen. We hadden dan ook wel prachtig weer, hopelijk deze vakantie weer, alleen mag het van de mannen iets minder warm. We willen dit jaar een full size SUV huren zodat we ook wat dirt roads kunnen rijden. We hebben Santa Fe opgenomen in de route, misschien kunnen we dit jaar, 3 x is scheepsrecht, wel naar de Tentrocks, we houden het dit jaar wel goed in de gaten, mocht het dit jaar weer dicht zijn slaan we Santa Fe over. In Capitol reef National park willen we, mits het water niet te hoog staat, de Sulphur creek hike gaan doen, een wandeling door de rivier met watervallen die we moeten overbruggen.
Overnachtingen
- Hyatt Place in Denver via hotwire geboekt , vlakbij Cherrycreek mall.
- Voor drie nachten een huis gehuurd in Moab, met 2 slaapkamers.
- Een soort stacaravan bij Capitol Reef 1000 Lakes RV park
- Een Country cabin in Tropic bij Bryce Canyon.
- Al verschillenden mails gestuurd naar Canyon ranch motel in Springdale maar daar gaat het niet zo snel misschien toch maar weer bellen met skype. Inmiddels(29-12-11) bericht Van CRmotel in Springdale en geboekt.
- Vandaag (16-12-11) 2 nachten Ceacars Palace in Las Vegas geboekt voor $34!
- Cabin in Goulding's, Monument valley
- Een nacht Far view lodge  in Mesa verde National Park
- Great sand dunes lodge.
Ook de fullsize suv is geboekt bij USAreisen.de.
De route tot nu toe is:
Denver-Grand Junction-Moab-Capitol Reef N.P.-Bryce Canyon-Zion-Las Vegas-Page/Kanab-Monument valley-Mesa verde-Durango-Santa Fe-Alamosa-Great sand dunes N.M.-Denver.


- Wil je een email ontvangen zodra er een nieuwe blog is geplaatst? Vul hier rechtsonder bij 'Follow by Email' dan even je eigen emailadres in!

Delicate Arch, Moab
Townhome Moab


Cabin Bryce Canyon
God bless America
Land that I love.
Stand beside her, and guide her
Thru the night with a light from above.
From the mountains, to the prairies
To the oceans, white with foam.
God bless America
My home sweet home.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten